Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от булгур и червена леща

Снимка за Кюфтенца от булгур и червена леща
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

С това предложение се надяваме да заинтригуваме всички любители на по-нестандартните постни ястия. Съчетанието от леща и булгур, допълнено с чесън, лук, кимион и магданоз, ще внесе приятно разнообразие в зимното ви меню.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч.ч. червена леща
  • 1 кубче MAGGI Гъбен бульон
  • ½ ч. ч. булгур
  • 2 ч. ч. вода
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  •  олио за намазване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лещата се залива с водата и се слага да се свари с натрошеното кубче MAGGI Гъбен бульон, докато се абсорбира водата.

  2. 2.

    Котлонът се изключва и към лещата се прибавя булгурът. Разбърква се, покрива се с капак и се оставя да постои 15 мин. През това време лукът и чесънът се задушават в зехтина. Сипват се при лещата и булгура и се добавят кимионът, червеният пипер и магданозът.

  3. 3.

    Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се намазват с олио. Слагат се да се запекат на 200°С за 15 мин. Гарнират се със сос от кисело мляко с чесън, ситно нарязана кисела краставица и щипка сушен джоджен.


Галерия
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари