Начало За нас Реклама Контакти

Пай от кафяв ориз и сирене тофу

Снимка за Пай от кафяв ориз и сирене тофу
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци – всепризнати за изключително здравословни, тези продукти заедно с ядките и киселите краставички, са чудесните вкусови акценти на този щедър и полезен пай.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест ориз
  • 250 г настъргано сирене тофу с подправки или кашкавал
  • 3 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  • 1 к. л. чесън на прах
  • 1 к. л. риган
  • 2 настъргани тиквички
  • 1 печена червена чушка, нарязана на ситно
  • ½ ч. ч. малки кисели краставички, разрязани на две
  • 3 с. л. препечени бадеми или орехи
  • 3 яйца
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се сварява до готовност в 2 ½ ч.ч. вода.

  2. 2.

    Смесват се готовият ориз, сиренето, лукът, тиквичките, чушката, краставичките, бадемите, чесънът на прах, риганът, яйцата и млякото. Всичко се подправя на вкус със сол и черен пипер.

  3. 3.

    Сместа се изсипва в намаслена тавичка с диаметър 24 см и се пече на 190°С около 30 мин., или докато се втвърди.

  4. 4.

    Готовият пай се оставя за 5 мин. във формата и се обръща. Сервира се нарязан на парчета, гарниран с кисело мляко и свежи подправки.


Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари